Informations from the otherside

A világunk egy merőben új szemszögből.

A kulcs a felemelkedeshez

2015. december 07. 16:00 - Vanhover

Avagy a gondolat dinamika es az alltala teremtett valosag kozotti relaciok megertese.

Nagyon nehez idovonal ez sokunk szamara itt es most a foldon. Korbenezunk a vilagba es teljesen abszurd amit latunk. Terrorizmus , novekvo agresszivitas, gazdasagi problemak, lokalis haboruk es hatalmi ellentetek. Az idegen barataink mar-mar aggodo modon jeleznek felenk bizonyos problemakat.  Elmondasuk alapjan a foldon most 2015.Novembereben 18% al nott a globalis agresszio. Sajnos ez a tendencia tovabbra is novekedni  fog. A terrorizmussal kapcsolatban megkerdeztuk, hogy nem-e tudjak elore megmondani vagy megvedeni az embereket egy-egy tamadastol. Az derult ki ,hogy az idegenek nem kepesek a terroristak gondolataiba latni legjobb esetben is csak a digitalis kommunikaciojukat kepesek kovetni amit azonban megnehezit ,hogy a terroristak minden digitalis kommunikaciot melloznek az akciok kitervelese soran. Ez azt jelenti ,hogy szemelyesen vagy mas nem digitalis modon tervezik meg az akciokat ezert is nagyon nehez ezek elore jelzese. Mivel az idegenek amugy is rengeteg szinten segitenek nem all rendelkezesukre eleg forras ezen negativ szemelyek kovetese es megfigyelese. Sajnos elmondtak ,hogy a kozel jovoben tobb kisebb es nagyobb varosba is varhatoak terror esemenyek es ez a tendencia noni fog. Ezert is nagyon fontos a most kovetkezo informaciok megertese ami segitseget nyujt azon tapasztalatok megteremteseben ami pozitiv es a spiritualis fejlodesunket segiti. 

A novekvo negativitas sajnos teny es annak egyoldalu bemutatasa a media alltal kialakithat bennunk egy esetleges hianyos kepet a vilagunkban zajlo esemenyekrol. Az idegenek elmondtak ,hogy a 3. Dimenzios vilagok az alltalunk Ying-Yang -nak nevezett ballancra epulnek. Ez azt jelenti ,hogy ahogy no az emberiseg rezgese es kollektiv tudata fejlodik ,ugy kell torvenyszeruen a negativitasnak is novekednie. Ezen a ponton pedig egyetlen egy kerdes merulhet fel bennunk megpedig az ,hogy melyik oldalnak szenteljuk a figyelmunket? Ez a mi vilagunkon sajnos egy fokkal bonyolultabb a tudatos "elnyomas" es "manipulacio" alltal. A mediaban nem nagyon fogunk hallani csodalatos gyogyulasokrol , es arrol az emberek micsoda szeretettel tettek ezt azt a vilagban vagy esetleg a tamogato idegen fajokrol se nagyon hallunk majd semmit. Annal inkabb ha egy terrorista valahol akcioba lendul azt a vilag minden sarkaban tudni fogjak. Ez tehat egy amugy hibas kepet tud kialakitani bennunk es ezzel kollektiven haladunk abba az iranyba amit belevetitunk. 

Foldi emberkent ,valosagunk karakterisztikajaval kapcsolatban egy kulcsfontossagu informaciot nem sokan ismerunk. Ez pedig nem mas mint a gondolati dinamikank  ciklikus es hosszutavu hatasa a sajat teremtett valosagunkra nezve. Megprobalom ezt emberibb modon is egyszeruen leirni. Mirol is van szo itt? Nezzunk kicsit korbe mindennek van egy ciklusa. A fold ciklikus koroket tesz a naprendszerben, a hold is koroket tesz a fold korul es az evszakok is ciklikus korokben valtjak egymast. Szinte lehetetlen barmi nem ciklikusat talalni az univerzumban. Ebbol indul ki az hogy vannak ciklusok amiket nem latunk olyan nyilvanvalo modon mint az ejjel-nappal valltakozasa vagy egy hold ciklust. Ennek lehet az az oka ,hogy a ciklus messze hosszab ideig tart mint a mi letezesunk igy nemis tudjuk megfigyelni vagy pedig nemes egyszeruseggel olyan sikon tortenik mindez amit nem latunk de hatassal van rank. Ezzel megis erkeztunk a legfontosabb temahoz amit minden fejlodni akaro embernek megkellene ertenie. Sokan hallottatok esetleg mar a vonzas torvenyerol es hasonlo dolgokrol. Ennek van egy sokkal komplexebb valtozata amit megosztottak velunk az idegenek. Ez szamukra tudomanyos es bizonyithato tenyszerusegekkel alatamaszthato folyamat, nalunk viszont jelen esetben meg csak egy a hitrendszerunkbol kihagyott kulcs elem. A foldi jovonk meghatarozo eleme az ,hogy ezt megertjuk vagy se az idegenek elmondasa alapjan.

A megertendo koncepcio a kovetkezo. Amikor egy adott esemenyt latunk es elbiraljuk pozitiv vagy esetleg negativ modon akkor az azonos idoben kozvetlen kihatassal lessz a sajat valosagunk hosszutavu ciklikus kimenetere. Ez azt jelenti ,hogy amikor peldaul egy olyam embert figyelunk meg aki terror cselekmenyt kovetett el es elbiraljuk szinte termeszetes modon negativan akkor ezzel tobb dolog is tortenik parhuzamosan. Az egyik az ,hogy a terrorista maris elerte a celjat ha haragot, felelmet, megvetest, vagy barmilyen negativ erzest vallt ki belolunk. Mivel maga a cselekmeny nyilvanvaloan negativ ezert nemis tudjuk megvaltoztani a nezopontunkat az esemennyel kapcsolatosan de ha nem teszunk semmit akkor a sajat hitrendszerunket egy negativ spiral iranyaba mozditjuk el vele. Ket modon tudunk pozitivan reagalni spiritualis ertelemben egy ilyen helyzet lattan. Az egyik az ,hogy objektiven tekintunk az esemenyre es nem fogadjuk el sajat valosagunk gyanant igy pedig nem lessz hatassal a belso vilagunkra. A masik ha mar egyszer valamilyen negativ erzelemet valtott ki a latott esemeny akkor meg kell tudjunk bocsajtani. Fontos az ,hogy egy ilyen helyzetben szeretettel es megbocsajtoan tudjunk ezekre az emberekre is tekinteni akarmilyen negativ is mindaz amit tesznek. Es hogy ez miert fontos? Hat a sajat jovonk miatt. Az idegenek elmondtak ,hogy jelen pillanatban fontosabb az ,hogy milyen belso lelki vilagot epitunk ki magunknak mint az ami rajtunk kivul van. Furcsa kijelentes volt ez elsore de elmondasuk szerint csak ugy valltozhat meg a vilagunk es emelkedhet fel ha a belso lelki vilagunk pozitiv. Ezen a ponton lep be a ciklus fontossaganak a megertese. A belso lelki vilagunk is ciklusokra epul. Ez azert fontos mert minden valltozas amit magunkon eszkozolunk az igazan csak a kovetkezo ciklust befolyasolja majd dontoen! Egy peldaval elve ha most elkezdunk pozitivan gondolkodni a jelenlegi ciklusunkban ami esetleg meg negativ akkor igazi valltozas a ciklusunk lezarasa utan kovetkezik be. Olyan ez mint a lepcsok fokai ahhoz hogy a 4-5. lepcsofokot elerjuk eloszor a 3. on stabilan kellene hogy aljunk. A ciklus lezarassal az tortenik ,hogy stabilan elhelyezzuk magunkat egy adott lepcsofokon. Ez lehet ugyan az mint amin voltunk vagy lehet lejebb is egyel vagy feljebb is egyel. Keszitettem egy diagrammot amivel talan konyebben erzekeltethetem a ciklusok kulcsszerepet. 

dynamik1_0029.jpg

A kovetkezoket latjuk az abran. A spiritualis ciklusaink elteroek de olyan felevente a legtobbunk lezar egyet. Amikor eldontjuk hogy pozitivan szeretnenk valltoztani a belso vilagunkon es ezzel az alltalunk teremtett kulson is akkor tudatosan elkzedjuk a napjaink soran a megbocsajto, szeretetteljes, pozitiv es halas gondolatokat novelni.  A negativ gondolatok harag, felelem es hasonloak negativan befolyasoljak a vilagrol alkotott hitrendszerunk es valosagkepunk igy egy negativ spiralba kerulunk alltaluk. Ez latszik a baloldali abran. Nyilvan minden nap mas es mas de a ciklus hosszu tavon egy tendenciat / vektort mutat. A spiritualisabb emberek akik szeretnek hasznalni a vonzas hatlamat ( ahogy ok nevezik ) azok pusztan egy dolgot rontanak el. Ez pedig az hogy nem veszik figyelembe a sajat ciklusuk es a valltozas karakterisztikajat. Ez latszik a kozepso abran. Ezek az emberek elkzedenek pozitivan gondolkodni nehany napot , hetet vagy honapot es egy ido utan vissza-vissza esnek mert ,hogy nem latjak/erzekelik a valltozast ezzaltal pedig a hituket vesztik a mukodeseben. Ok gyakran vannak egy helyben hiszen probalnak pozitivak lenni de folyamatos csalodasaik mindig ellensulyozzak a pozitivitasukat. Az o esetukben a nyilvan valo  problema az hogy nem ismerik fel hogy meg az elozo ciklusuk aktiv es amit most tesznek az majd csak a kovetkezoben fejti ki igazan a hatasat. A jobb oldali abra azt mutatja hogy amint a gondolataink naprol napra pozitivabbak es gyakoriabbak es konnyebben tekintunk a negativitasra objektiven es megbocsajtoan akkor a ciklus lezartaval elorebb kerultunk. Nem az a lenyeg ,hogy mennyire vagyunk pozitivak sokkal inkabb az ,hogy mennyire konstansak a pozitiv gondolatok. Szoval az allandosag a fontos mer ez eredmenyezi a pozitiv spiralt is. A fajunk felemelkedese es evulucios elorelepese dontoen ezen az egyszeru dolgon mulik. Menyire vagyunk kepesek egy ilyen vilagban az amugy fuggetlen belso vilagunkat pozitiv modon transzformalni. A valosagunk teremtese bellulrol kifele zajlik azaz addig nem fogunk tudni a kulso vilagon pozitiv valltozasokat elerni amig bellul negativan es biraloan tekintunk ra. Ez egy nagyon nehez paradoxon es nem konnyu felismerni mindezt. Mivel en evek ota elek dontoen pozitiv gondolatokkal es nem hagyom a negativitast a belso vilagom befolyasolni igy szamomra tisztan latszanak a ciklusok es ,hogy az allandosult pozitiv latasmod kepes csak nagy valltozasokat letrehozni a kulso es belso valosagomban. 

Az egyetlen amit eltudunk vesziteni az a felemelkedesunk egy esetleges negativ spiralbol valo kitores nelkul. Az idegenek mar tobbszor elmondtak ,hogy minden negativ agressziv faj elobb utobb kihalt mig a pozitiv fajok eonok ota leteznek olyan naprendszerekbe ahol a negativak mar reges reg kihaltak. A fold egy nagyon szolid, lassu, es gyakran nem fair hely. Mindezek ellenere ha valltozatni akarunk rajta akkor azt kizarolag a sajat belso latasmodunk megvaltoztatasaval vagyunk kepesek. Ha negativnak latjuk akkor az is marad szamunkra. Ha elkzedjuk pozitivan tekinteni megha nemis tapasztaltuk meg ezt a pozitivitast akkor ciklusunk lezartaval elkzedenek ezek az elmenyek megjelenni a valosagunkban. Ugye ahogy fent is emlitettem a ying-yang elvet ugyan annyi negativitas van mint pozitivitas csak a kerdes az melyik elmenyekhez kapcsoljuk magunkat a hitrendszerunk alltal. Ezert nincsen ertelme nem megbocsajtani egy terroristanak, vagy nem egyenlonek latni mindent es mindenkit. Ezzel elso sorban magunkon segitunk es a sajat valosagunk pozitiv iranyba valo tereleset segitjuk elo. A haragunkal , negativ iteleteinkel felelemmel nincs senki masra hatasunk csakis sajat magunkra... Igy logikus a kerdes hat hogy akkor miert ragaszkodunk ennyire hozza?  Az idegenek azt a tippet adtak szamunkra ,hogy probaljunk meg halasak lenni azert amit majd a jovoben fogunk "megkapni".  Ez egy gondolatdinamikai technika. Ezzel a kovetkezot erjuk el. Ha mar most  halasak vagyunk azert amit majd szeretnek egyszer megtapasztalni akkor ezzel elinditottunk egy pozitiv spiralt ami ciklusunk lezartaval elkezdi kifelyteni a hatasat.  Azt kell megertsuk hogy a gondolkodasunkal egy vektort hozunk letre ami valamilyen iranyba all. Ez a vektor ha naponta ugral pozitiv-negativ kozott akkor konnyen egyhelyben allunk majd hosszu tavon. Mintha az autonkal egy haborus ovezetben kicsit elore mennenk aztan korbe nezunk ahh de meg mindig haboruban vagyunk nem haladtunk semmitt... akkor ezzel maris kicsit vissza is tolattunk a surujebe szoval igazabol sose kocsikazunk ki belole mer mint valami bena tanulovezeto megyunk kicsit elore aztan tolatunk aztan megint elore majd hatra... Szoval ezt kell felismerjuk elsosorban ,hogy a deresszio egy allandosult padlogaz rukvercben a pozitiv megbocsajto mindenki egyenlo halas gondolatok pedig egy folyamatos kifele haladas a "haborus" negativ kornyezetbol. Ez nem biztos hogy a legjobb pelda de jol erzekelteti ,hogy egy egyenletes kifele haladashoz -> pozitiv spiralhoz es ezzel tobb pozitiv ciklushoz kizarolag egy allandosult pozitiv latasmod vezethet el minket. De kerdezhetjuk azt is hogy miert van mindez igy. A 4.Dimenzioban es magasabb szinteken a gondolataink azonnal teremtodnek. Igy az hogy mikent tekintunk valamire egyertelmuen es azonnal latszik a gondolat megszuletese pillanataban hogy milyen hatast fejt ki a valosagunkra. Ez a gyors vissza csatolas nincs meg a foldon mer egy nagyon lassu dimenziorol van szo. Itt a gondolatok polaritasa hosszutavon kepes csak hatast kifelyteni ( de azt is csak ugy hogy nem egyik nap 3 lepest megyunk elore aztan masnap 5 ot hatra majd ujra 6 ot elore...)   Ezert is van az ha valaki tartosan negativan tekint az eletere ugy a bajok csak ugy omlenek es ezert van az hogy aki sikeresnek erzi magat az megtobb sikert fog megelni. A kerdes mindig az milyen jovobeli ciklusokat teremtunk a jelenlegi hitrendszerunkel. Ha peldaul haragszol valakire akkor nem azert kell megbocsajtani mer a masik azt megerdemli , a tettei kihatnak onmagara efelol ne legyen ketseged. A fontos az hogy felismerd az iranyaba projektalt negativ nezopontoddal megtobb ilyen tapasztalatot fogsz teremteni onmagadnak mivel minel tobb negativat veszel eszre annal inkabb negativkent iteled mega vilagodat es annal inkabb kerulsz egyre negativabb ciklusokba.  A johir az ,hogy amint tudatositod ezt a mehanizmusat a valosagodnak akkor konnyeden tudsz rajta hosszutavon valltoztatni. 

Namaste 

 

 

 

 

Szólj hozzá!
Címkék: Public

A bejegyzés trackback címe:

https://frombeyond17.blog.hu/api/trackback/id/tr828145796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása